Tatoeages zijn de afgelopen jaren in populariteit toegenomen

0

Tatoeages zijn de afgelopen jaren in populariteit toegenomen

Tatoeages zijn de afgelopen tientallen jaren ontzettend toegenomen in populariteit en steeds meer mensen kiezen ervoor om een afbeelding of een tekst op hun lichaam te laten vereeuwigen. Voorheen was er nog wel een taboe en werd er soms wat vreemd naar mensen met tatoeages gekeken, maar dit lijkt tegenwoordig definitief verleden tijd. In principe is een tatoeage iets dat je voor altijd met je meedraagt.

Er zijn echter situaties te bedenken waarbij mensen echter niet meer blij zijn met hun tattoo vanwege uiteenlopende redenen. In deze gevallen is het soms mogelijk om een tatoeage te laten verwijderen. De techniek op dit gebied is de laatste jaren steeds beter geworden. Wanneer mensen ervoor kiezen een tattoo te laten verwijderen dan gebeurt dit meestal door middel van een zogeheten laserbehandeling.

Redenen om een tatoeage te laten verwijderen

Er zijn diverse redenen om een tatoeage te laten zetten en bijna net zoveel redenen om deze niet meer te willen. In sommige gevallen kun je een tatoeage die je niet mooi vindt over laten doen of er een andere tattoo van maken. Er zij echter ook mensen die bijvoorbeeld een naam of een afbeelding van hun geliefde laten zetten. In deze gevallen willen mensen na het afbreken van een relatie of een huwelijk graag van de tattoo af.

Kleinere tatoeages van ongeveer een A5-formaat die alleen met zwart zijn gemaakt, zijn vaak goed te behandelen met laser. Het succes van het verwijderen ligt echter ook aan hoe de tatoeage is gezet en wat voor een inkt is gebruikt. Wanneer de inkt erg dik is geïnjecteerd of wanneer er kleur gebruikt is dan is de tattoo soms niet geschikt om te laseren. De specialisten in de laserkliniek kunnen dit vooraf goed vast stellen en hierover adviseren.

Tip: Tattoo laten verwijderen? Dé specialist zit in Rotterdam!

Tattoo

Lasertherapie voor het verwijderen van tatoeages wordt steeds beter

De behandeling van een lasertherapie duurt een aantal maanden en vergt de nodige nazorg. De nazorg van de behandeling is minstens zo belangrijk als de behandeling zelf om tot het beste resultaat te komen.

De laser maakt als het ware de cellen kapot waar de inkt onder de huid zit. De huid voert vervolgens zelf de inkt af waardoor de tatoeage verdwijnt. Er zijn in veel gevallen meerdere sessies met laserbehandelingen nodig met een aantal weken ertussen om de huid de kans te geven te herstellen. Het is erg belangrijk om tussen de behandelingen door de huid niet te veel bloot te stellen aan zonlicht en ook niet te nat te maken tijdens het douchen of zwemmen. De huid dient eigenlijk als een open wond met zorg behandeld te worden voor het beste en snelste resultaat.

LEAVE A REPLY