Omscholing in ICT met Microsoft- en ITIL-certificaten

0
Omscholing in ICT met Microsoft- en ITIL-certificaten

De wereld van de IT verandert voortdurend, waardoor professionals de curve voor moeten blijven. Microsoft- en ITIL-certificaten zijn twee van de meest erkende certificeringen voor wie zich wil omscholen of bijscholen op het gebied van ICT. In deze blog bekijken we wat deze certificeringen inhouden en hoe ze je carrière vooruit kunnen helpen. 

Wat zijn Microsoft Certificaten? 

Microsoft certificaten worden aangeboden door Microsoft Learning en certificeren iemands vaardigheid in het gebruik van verschillende Microsoft producten zoals Word, Excel, PowerPoint, Outlook, SharePoint, Windows Server en andere. Deze certificeringen zijn verdeeld in vier categorieën – Grondbeginselen, Associate, Expert en Master – en variëren van beginners tot gevorderden. Voor elke certificering moet een bepaald aantal examens worden afgelegd om hem te behalen. Bovendien heeft elke certificering zijn eigen voorwaarden waaraan voldaan moet worden voordat het examen kan worden afgelegd. 

Wat zijn ITIL Certificaten? 

ITIL staat voor Information Technology Infrastructure Library en is een verzameling best practices die door organisaties over de hele wereld worden gebruikt om hun IT-diensten effectiever te beheren. Er zijn vier hoofdniveaus van ITIL-certificering: certificering op grondniveau (FLC), certificering op tussenniveau (ILC), certificering op expertniveau (ELC) en certificering op masterniveau (MLC). Om een niveau boven FLC te behalen moet je meerdere examens afleggen. Daarnaast zijn er verschillende specialistische cursussen beschikbaar voor wie zich wil verdiepen in specifieke onderwerpen op het gebied van ICT. 

Voordelen van het behalen van certificaten 

Het belangrijkste voordeel van het behalen van een Microsoft of ITIL certificaat is dat het je kennis op een bepaald gebied aantoont – iets dat door werkgevers kan worden geëist bij sollicitaties of promoties. Daarnaast kan het hebben van deze certificeringen deuren openen naar nieuwe kansen op de arbeidsmarkt, omdat bedrijven op zoek zijn naar gekwalificeerde personen die bewezen expertise hebben met bepaalde technologieën. Ten slotte kan het hebben van deze certificaten je onderscheiden van andere kandidaten tijdens sollicitatiegesprekken.  

Omscholing of bijscholing in ICT kan ontmoedigend zijn, maar dat hoeft het niet te zijn! Een manier om je kennis aan te tonen is het behalen van Microsoft- of ITIL-certificaten, die nieuwe deuren kunnen openen bij het zoeken naar vacatures of promoties binnen je huidige bedrijf. Met beide soorten certificaten, van beginners- tot expertniveau, is er iets passends voor iedereen, ongeacht het ervaringsniveau! Tijd investeren in het behalen van deze kwalificaties loont op de lange termijn, omdat je jezelf bewijst als expert op ICT-gebied!

Meer informatie over omscholen binnen de ICT vind je op: https://ictzaakwaarnemer.nl

LEAVE A REPLY