Hoe kies ik de juiste verhuisbedrijf voor mijn verhuizing?

0
Hoe kies ik de juiste verhuisbedrijf voor mijn verhuizing?

Je gaat verhuizen en je hebt met spoed een verhuisbedrijf nodig, maar waar vindt je die snel? En waar moet je precies op letten bij het kiezen van een verhuisbedrijf? Je hebt wel de garantie nodig dat alles zorgeloos geregeld wordt. Hieronder kan je alles hierover lezen. 

Verhuizen met een verhuisbedrijf

Meer dan 55% van de mensen maken gebruik van een verhuisbedrijf. Hieronder vallen ook slechte ervaringen met verhuisbedrijven. Er zijn bijvoorbeeld verhuizers die niet komen opdagen, of ze zijn niet voorzichtig genoeg met de spullen waardoor ze kapot gaan. Ook het kwijtraken van spullen komt nog vaak voor. De kosten kunnen ook hoger dan afgesproken uitvallen, als ze de hoeveelheid werk verkeerd ingeschat hebben. Doe daarom eerst goed je research je bij het overwegen van een verhuisbedrijf.

Prijsverschillen

De prijs van verhuisbedrijven variëren. De prijzen kunnen uiteenlopen van €337 tot €2312. Bij de gemiddelde erkende verhuizers bedrijf kan dit variëren van €1088 tot €2313. Laat je niet afschrikken door deze prijzen. Er zijn ook goede verhuisbedrijven die top service leveren, waarbij de prijzen niet hoog zijn. 

 

Tips bij het kiezen van een verhuisbedrijf

  • Vraag offertes aan bij meerdere bedrijven, zo kan je de prijzen vergelijken.
  • Hoe lager de prijs, betekent niet dat de service beter is. Het is belangrijk om ook op de voorwaarden te letten. Let op het verzekerde bedrag bij schade.
  • Een uurtarief is betrouwbaarder, zo voorkom je verkeerde inschattingen van de prijs en is de kans op extra kosten groter, zoals bij een all-in prijs. 
  • Check of je verhuisbedrijf dezelfde tarieven aanhoudt in het weekend.

Waarom kiezen voor een erkende verhuisbedrijf?

Erkende verhuisbedrijven bieden zekerheid op de volgende punten”

  • Erkende verhuisbedrijven werken met dezelfde voorwaarden
  • Erkende verhuisbedrijven geven een garantiecertificaat af
  • Voor verlies of diefstal van sieraden heb je een vergoeding van 5000 euro per gebeurtenis.
  • Erkende verhuisbedrijven hanteren geen eigen risico, maar schade lager dan 23 euro wordt niet uitgekeerd

Niet erkende verhuisbedrijven

Niet erkende verhuisbedrijven kunnen net zo goed zijn, maar je hebt minder zekerheid. Deze zijn vaak ook goedkoper, deze bedrijven hebben ook hun eigen voorwaarden. Je moet de voorwaarden dan ook goed bekijken voor je er mee in zee gaat. 

  • Vaak alleen een aansprakelijkheidsverzekering, aantonen dat schade door verhuizer is veroorzaakt.
  • Bij niet erkende verhuisbedrijven kan  alles op eigen risico zijn, let hier goed op.

Offerte aanvragen

Het is belangrijk om een offerte aan te vragen om te zien welke prijzen je te wachten staan. Je kan ook meerdere verhuis offertes vergelijken. Het is belangrijk dat de verhuismarkt steeds beter en transparanter wordt. Met het aanvragen van een offerte draag je een steentje bij aan de transparantie. 

Nu weet je waar je op moet letten bij het kiezen van een verhuisbedrijf. Het is al een goede stap om een verhuisbedrijf te overwegen, zo kan je verhuizing eenvoudig en moeiteloos voltooid worden. Er zijn wel een paar punten waar je kritisch naar moet kijken, maar met behulp van ons kan je je beslissing bedachtzaam en met de juiste kennis maken!

LEAVE A REPLY