Droogshampoo: doen of laten?

0

Sommige vrouwen zweren bij droogshampoo terwijl anderen sceptisch zijn over de werking van deze busjes poederspray met ontvettend effect. Behoor je tot de laatste categorie maar ben je toch ook wel een beetje nieuwsgierig naar dit product? Lees dan even verder. Hieronder lees je wat droogshampoo nu precies is en welke werking je ervan mag verwachten.  

Wat is droogshampoo?


Droogshampoo is een spray die wordt ingezet als haar vettig is maar wanneer de tijd voor een wasbeurt ontbreekt. Je sprayt de droogshampoo, een poeder, in je haar en laat dit vervolgens even inwerken. De poeder absorbeert natuurlijk haarvet. Vervolgens schud of kam je jouw lokken uit en zo verdwijnt het poeder met de vettigheid uit je haren. Als last minute oplossing is droogshampoo daarmee een ideaal haarproduct, maar het is niet bedoelt ter vervanging van een reguliere wasbeurt. Waar haarvet met droogshampoo effectief uit het haar verdwijnt worden je lokken en hoofdhuid namelijk verder niet gereinigd.

Frisse look


De voordelen van droogshampoos zijn duidelijk. Zonder al te veel tijd kwijt te zijn zorgt dit type haarproducten ervoor dat je haar er fris uitziet en gezuiverd is van vettigheid. Dat is handig wanneer je je verslapen hebt of wanneer je op het laatste moment toch besluit om naar dat ene feestje te gaan. Bovendien kan droogshampoo je haar volume geven, wat eigenlijk nooit verkeerd is. Dat maakt droogshampoo dus ook tot een stylingproduct. Zijn er dan helemaal geen nadelen? Jawel, daarover hieronder meer.

Averechts effect


Wat droogshampoo doet is het absorberen van natuurlijk vet dat in je haar en op je hoofdhuid aanwezig is. Gebruik je de droogshampoo te vaak en te langdurig, dan wordt je hoofdhuid eigenlijk te schoon. Daardoor gaan je talgkliertjes extra hard aan het werk om haartalg te produceren en wordt je haar uiteindelijk juist weer sneller vet. Op het moment dat je droogshampoo dus te intensief gebruikt, bereik je het omgekeerde effect van wat je wilt.

Gebruiken met mate


Droogshampoo is een geliefd haarproduct en dat is niet zo gek. Zonder te wassen en föhnen toch een frisse look? En dat ook nog eens supersnel? Dat is hartstikke handig. Maar wat net zo duidelijk is: deze shampoo vervangt niet je gewone wasbeurt. De shampoo absorbeert haartalg maar reinigt je hoofdhuid verder niet. Ga je bovendien te enthousiast met droogshampoo in de weer, dan kun je uiteindelijk zelfs rondlopen met haar dat juist extra snel vet wordt. Gebruiken met mate dus!

LEAVE A REPLY